Συνταγή για Μοσχαράκι Στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες | Συνταγές

19

Συνταγη για Μοσχαράκι Στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες | Συνταγές

Πεντανόσμικο μοσχαράκι στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες για το οικογενειακό καθημερινό, Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ) για ένα πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • 2 ½ φλ. τσαγιού χυλοπίτες Μετσοβίτικες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 220 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. μοσχάρι από χτένι σπάλας, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 60 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος 
  • 1 φλ. τσαγιού sour cream ή 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αναμεμιγμένο με 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος 
  • 6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις χυλοπίτες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, 3 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνετε στη συσκευασία. Κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
  2. Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, (ή ρηχή κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι και το κρέας κομμένο σε μικρές μπουκίτσες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λ επιπλέον μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρασί, πασπαλίζετε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το αφήνετε για 1 λ. 
  4. Πασπαλίζετε το αλεύρι πάνω από κρέας, ανακατεύετε γρήγορα για 1 λ περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κρέατος και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 4-5 λ. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τη sour cream ή το γιαούρτι αναμεμειγμένο με τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
  5. Προσθέτετε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, το 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που κρατήσατε και τις 2 κ.σ. από τη παρμεζάνα, ανακατεύετε και μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρέξ. Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε. 

Συνταγες kalikantzaros.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι Στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες

 

Source link

Είδατε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε Μοσχαράκι Στρογκανώφ με μανιτάρια και Μετσοβίτικες χυλοπίτες | Συνταγές ? Καλή όρεξη